Бърз бананов крем

Денка Христова | 02.07.2017
Тагове: крем, бърз

Бърз бананов крем

Продукти

 • прясно мляко 500 мл

 • жълтъци 3 броя

 • банан 2 броя

 • захар 1/2 чаена чаша

 • брашно 4 супени лъжици

 • Начин на приготвяне

  1. Разбийте 1/2 кафена чаша студено прясно мляко, заедно с отделените жълтъци. Към тази смес малко по малко добавете и брашното при непрекъснато бъркане. Важно е да бъркате непрекъснато, за да не се получат бучки.
  2. Пасирайте бананите, докато получите еднородна каша. Смесете млякото и захарта и разбъркайте и ги сложете на котлона. След като млякото заври дръпнете тенджерата от котлона. При непрекъснато енергично бъркане с вилица или тел за разбиване добавете яйчената смес. Целта на непрекъснатото бъркане е да не се получат бучки и банановият крем да стане гладък. Връщате тенджерата на котлона, като продължавате да бъркате непрекъснато докато сместа заври. Кремът трябва да поври 2-3 минути, за да се сгъсти. След като изстине кремът ще се сгъсти допълнително, затова внимавайте да не стане прекалено гъст.
  3. Третата стъпка от рецептата за бананов крем е смесването на сгъстения крем с банановата каша. Сваляте сгъстения крем от котлона и малко по малко изсипвате банановата каша при непрекъснато бъркане, докато се получи хомогенна смес. Готовият крем изсипвате в купички или чаши, прибирате ги в хладилника, за да се стегне. След 30 мин кремът може да бъде сервиран. За украса, а и за подобряване на вкуса може да го поръсите с настърган шоколад.

  Бележки

  Ако сте любители на домашните сладки изкушения, Супичка има няколко идеи за вас. Идея за най-бързия и лесен десерт е рецептата за сладкиш с бишкоти и кисело мляко. Сладкишът с бишкоти и кисело мляко може да бъде наречен и бърза торта, която се приготвя с малко и базистни продукти, а е много атрактивна, много сполучлива и много вкусна. Друга идея за експресен десерт е рецептата за бърз десерт с ягоди. Този десерт също е много бърз и вкусен, приготвя се с подръчни материали и може да си приготвя целогодишно, като ягодите се заменят с плодове според сезона.